Liderul AUR, George Simion, blocat de duminică în vama Leușeni: „Reacțiile autorităților sunt lașe!”

Share:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi transmite deputatului AUR George Simion, blocat încă de duminică în vama Leușeni, de către vameșii moldoveni, că nu are atribuții în soluționarea acestui caz și că singura soluție legală de anulare a deciziei Biroului de Migrație și Azil este procedura în instanță. Replica nu a întârziat să apară. Într-un mesaj video încărcat pe contul său de Facebook, Simion, spune că reacțiile autorităților sunt “lașe”.

„Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată. Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, a transmis Președinția Republicii Moldova, potrivit deschide.md.

George Simion se află încă de ieri în vama Leușeni-Albița, acuzând că este împiedicat să meargă la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, care a murit pe data de 12 martie, în urma infectării cu COVID-19.

„Am văzut reacții lașe din partea autorităților, și din România, și din Republica Moldova, care nu vor să-și asume deloc subiectul Unirii, subiectul unei nedeptăți împotriva mea. Nu pot merge peste Prut…”, a transmis Simion, în mesajul video postat pe pagina contul său de Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.