Iohannis, întâlnire cu liderii Coaliției la Cotroceni. Relansarea economică, o prioritate pentru președinte!

0

Preşedintele Klaus Iohannis va discuta, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor din coaliţia de guvernare despre stadiul elaborării Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, au precizat surse politice citate de Ştiripesurse.

Întrevederea informală dintre Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei de guvernare ar urma să aibă loc după şedinţa Executivului, programată să aibă loc la ora 13.

Potrivit Ştiripesurse, coaliţia de guvernare e aşteptată să ajungă la o variantă finală pe care să o discute cu preşedintele în aşa fel încât forma finală a PNRR să fie trimis la Bruxelles.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a prezentat stadiul elaborării PNRR, luni, în cadrul şedinţei de conducere a partidului.

„Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază România pentru investiţii şi reforme în domeniul infrastructurii, educaţiei, sănătăţii, mediului, digitalizării, care este o componentă foarte importantă a PNRR, de asemenea în domeniul managementului apelor, sistemului de irigaţii, energiei verzi. Negocierile vor continua şi suntem optimişti că, în termenul stabilit la nivel european, România va pune pe masa Comisiei un PNRR care să ajute România în efortul de relansare cât mai rapidă a economiei şi de creştere a calităţii vieţii pentru cetăţenii români”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă prevede o sumă mai mare decât cea alocată, de 140%, din care Educaţia va avea 11%, iar Sănătatea 8,5%, a declarat joi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, la o dezbatere organizată de CursDeGuvernare.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.