Regia Națională a Pădurilor lansează, joi, Catalogul de prezentare a sortimentelor de lemn fasonat valorificate de Romsilva!

Regia Națională a Pădurilor va lansa joi, în cadrul unei videoconferințe la care vor participa conducerea centrală a Romsilva, șefii direcțiilor silvice și șefii de ocoale, prima ediție a Catalogului de prezentare a sortimentelor de lemn fasonat valorificate de Romsilva.

Decizia, aprobată de directorul general al Romsilva, ing. Teodor Țigan, un profesionist în domeniul silviculturii, vizează promovarea unei comunicări transparente și corecte și implementarea unui mod de lucru unitar la nivelul tuturor unităților și subunităților din cadrul RNP-Romsilva în privința activității de valorificare a lemnului fasonat.

Catalogul de prezentare este un instrument necesar și util pentru promovarea și poziționarea corectă a acestor produse aflate sub marca Romsilva. De altfel, acesta va susține atingerea obiectivelor comerciale și îmbunătățirea comunicării cu piața și, implicit, a imaginii Romsilva.

Totodată, această lucrare este un ghid pus la dispoziția personalului implicat în activitatea de exploatare, transport, sortare și valorificare a masei lemnoase, în scopul implementării unui sistem unitar de lucru la nivelul tuturor unităților și subunităților din cadrul Regiei.

De menționat faptul că actualul context legislativ impune creșterea treptată a procesului de masă lemnoasă valorificată sub formă de lemn fasonat, fapt care implică crearea unei infrastructuri specifice acestei activități, respectiv, depozite de material lemnos, dotarea cu utilaje pentru exploatarea și transportul lemnului, platforme electronice pentru gestionarea masei lemnoase și derularea licitațiilor și, în mod special, pregătirea resursei umane specializate în activitatea de sortare a lemnului.

Nu în ultimul rând, prin însusirea cunoștințelor prezentate în acest catalog, dublată de acțiuni de instruire a personalului în activitatea de sortare a lemnului și de constituire a loturilor oferite spre vânzare, conducerea Romsilva preconizează atingerea obiectivului de valorificare superioară a masei lemnoase, respective, valorificarea masei lemnoase sub formă de sortimente de lemn fasonat.

Profit și stabilitate, la Romsilva, în ciuda pandemiei…

De menționat faptul că, în ciuda pandemiei, directorul general al Romsilva, Teodor Țigan, a reușit și în anul 2020, dar și în primele trei luni ale anului 2021, practic, imposibilul. Și anume, să obțină profit!

Deși la preluarea mandatului său, în iunie 2020, Romsilva se afla departe de a atinge indicatorii, implicit profitul, stabiliți de Consiliul de Administrație, Teodor Țigan și echipa profesionistă din jurul său au realizat, la finele anului 2020, un profit brut preliminat în valoare de 11.500 mii lei, ceea ce reprezintă o depășire de 9,5% comparativ cu profitul brut aprobat prin bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020.

Și în primele trei luni ale anului 2021, Teodor Țigan a reușit să obțină profit. Comparativ cu primele trei luni ale anului 2020, Romsilva a reușit, în primul trimestru al anului 2021, depășiri clare pe toate palierele.

Venituri totale:  544.875 mii lei, în T1 din 2021, față de 510.060 mii lei, în  T1 din 2020

Cifră de afaceri: 498.968 mii lei, în T1 din 2021,  față de 445.357 mii lei, în T1 din 2020

Cheltuieli totale: 521.674 mii lei, în T1 din 2021, față de 526.390 mii lei, în T1 din 2020

Profit brut: 23.201 mii lei, în T1 din 2021, față de 16.330 mii lei, în T1 din 2020. Cifrele reprezintă comparații cu planul de venituri și cheltuieli stabilite de CA al Romsilva.

Până la urmă, când vorbim de un management profesionist/performant cifrele/realizările sunt singurele care contează. Iar Romsilva se află, în ciuda unei pandemii necruțătoare care a afectat puternic economia, în plină zodie a stabilității și a profitului!

I.Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.