Nicușor Dan, revoltat: „E foarte trist că, la 31 de ani de la mineriada din iunie 1990, vinovaţii n-au fost încă identificaţi în justiţie şi pedepsiţi legal!”

Share:
Primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că „mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democraţiei şi a drepturilor cetăţeneşti din România post-comunistă” şi este foarte trist că, după 31 de ani de la acel eveniment, nu au fost încă identificaţi în justiţiei vinovaţii şi pedepsiţi legal.
„Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă. Suspendarea brutală a legii și apelul la forțe de ordine extra-legale au generat victime omenești și abuzuri incredibile, care au îndepărtat enorm țara noastră de Europa și de drumul european.
E foarte trist că, la 31 de ani de la acea mineriadă, vinovații n-au fost încă identificați în justiție și pedepsiți legal. Acei vinovați sunt, în mod evident, oamenii de la vârful puterii de atunci, pentru că ei erau singurii cu mijloacele de a lansa și conduce o astfel de operațiune. Justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță”, a precizat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.