Liderii PSD pun tunurile pe Guvernul Cîțu: „Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor”

0

Partidul Social Democrat susţine că Guvernul Cîţu va emite o ordonanţă de urgenţă prin care „taie trei tranșe de creștere a alocațiilor, fiecare de câte 20% și aruncă doar câțiva lei copiilor”.

Social-democraţii avertizează că, în aceste condiţii, „creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor”.

„Ordonanța de Urgență a Guvernului Cîțu e și mai ticăloasă decât am crezut!
Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor, fiecare de câte 20% și aruncă doar câțiva lei copiilor.

Astfel, creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani și cei cu dizabilități. Iar începând cu 1 ianuarie 2023 alocațiile se vor indexa doar cu inflația.

Toate acestea în condițiile în care alocațiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei”, este mesajul publicat de PSD, pe pagina de Facebook.

„PSD consideră că proiectul de ordonanță pregătit de Guvern în domeniul alocațiilor reprezintă cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către actuala Coaliție, întrucât prevede abandonarea definitivă a calendarului promis de Orban și Cîțu înainte de alegeri, cu privire la eșalonarea dublării alocațiilor.

Astfel, Guvernul a eliminat cu totul din proiectul de ordonanță ținta de creștere a alocațiilor până la valoarea de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv la 600 de lei pentru cei cu handicap sau mai mici de 2 ani. Această prevedere care apărea în OUG 123/2020, semnată anul trecut de Cîțu și Orban, dar și în amendamentul adoptat recent în Comisia de muncă a Camerei Deputaților nu mai apare în ordonanța pregătită de Guvernul Cîțu.

De asemenea, este eliminată indexarea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022, promisă pe toate vocile de liderii Coaliției de guvernare”, se arată într-un comunicat al PSD.

„În concluzie, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, promise de Cîțu și Orban înainte de alegerile din 2020, copiii vor beneficia doar de trei, respectiv cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021, și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Sunt anulate tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022.

În acest fel, Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate. Guvernul minte cu nerușinare când afirmă că nu are bani pentru copii, în timp ce renunță la taxe în favoarea unor mari corporații din domeniul energiei, alocă prin PNRR, fără licitație, 3 miliarde de lei unui sponsor de partid și se pregătește să transfere un sfert de miliard de euro din sistemul public de sănătate către clinicile și spitalele private. Doar dobânzile anuale plătite de România la cele 31 de miliarde de euro împrumutate în mod iresponsabil de Florin Cîțu depășesc cu mult sumele necesare pentru majorarea alocațiilor, conform promisiunilor neonorate de actuala Coaliție de guvernare.

PSD reafirmă decizia fermă de a ataca la Curtea Constituțională Legea de adoptare a acestei ordonanței ticăloase, care aduce mari prejudicii copiilor din România”, notează sursa citată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.