Vicepremierul Barna vrea modificarea legislației privind plagiatul: „Liderii USR PLUS au fost consecvenţi dintotdeauna pe acest mesaj!”

0

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat marţi că în cazul în care se realizează modificări ale legislaţiei privind plagiatul, e important să se asigure pe mai departe o corectă verificare a lucrărilor de doctorat.

Vicepremierul Dan Barna, a precizat că în cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS a fost abordat subiectul reglementării plagiatului.

„Am fost consecvenţi pe acest mesaj dintotdeauna. E necesar ca în cazul în care se realizează modificări pe ceea ce înseamnă legislaţia privind plagiatul, aceasta să rămână un instrument funcţional şi un instrument care să asigure o corectă şi o reală verificare a lucrărilor de doctorat, astfel încât plagiatul să fie sancţionat acolo unde el există, cu şanse minime de scăpare. Tocmai de aceea rămânem foarte atenţi şi foarte preocupaţi de acest subiect. Miza unei reglementări stabile şi funcţionale e foarte importantă şi colegii noştri sunt foarte deschişi pentru o eventuală – dacă se va considera necesară – îmbunătăţire a legislaţiei”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.