Angela Merkel le cere statelor europene să impună carantină cetățenilor britanici din cauza variantei Delta a COVID-19

Cancelarul german Angela Merkel este de părere că, urmând exemplul Germaniei, și celelalte state europene ar trebui să impună carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a mutaţiei Delta a coronavirusului.

Angela Merkel a făcut, în Bundestag, un apel la autorităţile din statele europene să fie responsabile şi să preîntâmpine răspândirea variantei Delta a coronavirusului prin impunerea carantinei cetăţenilor care vin din Marea Britanie, transmite Reuters.

„În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină – dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd„, a declarat Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

În Regatul Unit, varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de Covid și a dus la o creștere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.