Nicușor Dan, implicare totală: „Pe Arena Națională se va desfășura cel mai mare eveniment mondial de sporturi electronice din 2021. Premii: 40 de milioane de dolari!”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan,  a anuntat vineri, 8 iulie, ca a incheiat un  acord cu Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment international de sporturi electronice, ale carui premii se ridica la 40 de milioane de dolari. 
„În perioada 12-17 octombrie, pe Arena Națională din Capitală, se va desfășura cel mai mare eveniment mondial de sporturi electronice din acest an – The International 10 (TI10). Evenimentul e la cea de-a zecea ediție, iar Bucureștiul se va alătura altor orașe importante din lume (Seattle, Köln, Vancouver, Shanghai) care au găzduit această competiție în anii precedenți.
Turneul de la București e dotat cu premii de 40 de milioane de dolari, un maxim istoric pentru această competiție, dintre care 16% vor reveni statului român sub formă de impozite. Pentru comparație, turneul de tenis de la Wimbledon din acest an are un fond total de premiere de circa 48 de milioane de dolari.
Organizatorii estimează că evenimentul de la București va fi urmărit de circa 80 de milioane de fani pasionați de sporturi electronice din întreaga lume. Capitala României va beneficia astfel de publicitate, își va îmbogăți portofoliul de evenimente găzduite și va putea în continuare să atragă mai ușor alte manifestări sportive, culturale sau de business.
Folosim astfel avantajele competitive ale Bucureștiului – iar Arena Națională e unul dintre ele – pentru a dezvolta economia locală și a aduce mai mulți bani la buget”, a precizat, pe pagina de Facebook, primarul general, Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.