Liderul AUR, George Simion: „Premierul Viktor Orban și partidul Fidesz sunt modele de urmat pentru noi!”

0

George Simion, liderul AUR  susţine într-un interviu pentru publicaţia „Azonnali” că pentru el premierul Ungariei Viktor Orban şi partidul Fidesz sunt modele de urmat pentru el şi partidul lui.

Publicaţia „Azonnali” a publicat un amplu interviu cu liderul AUR, George Simion, care a ţinut să precizeze încă de la început că nu are nimic de împărţit cu maghiarii care trăiesc în ţara lor, ci doar cu UDMR, apoi a început să laude partidul ungar de guvernământ.

„Fidesz în sine este un model pentru noi, deoarece reprezintă păstrarea rădăcinilor creștine ale Europei”, a spus George Simion, apoi l-a lăudat pe Viktor Orban, deoarece îi place foarte mult felul în care luptă pentru poporul său și este total de acord cu declarația comună că pe care Viktor Orban și aliații săi europeni au publicat-o recent.

„Am citit declaraţia comună a lui Orban, Salvini, Meloni și a mai multor politicieni – dacă ne adunăm cu toții pentru susţinerea acestor valori comune, putem avea un grup puternic. Dacă ne rupem în trei părți, nu ar fi bine. (…) Toate partidele suverane, patriotice și creștine împreună trebuie să facă aceeaşi politică la nivelul UE ”, a spus George Simion.

Politicianul a subliniat că Viktor Orbán are și mulți susţinători în România, iar atunci când a fost întrebat dacă i se potrivește adjectivul „wannabe Viktor Orbán”, el a răspuns eludând primul cuvânt: „Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susţinem aceeaşi ideologie”.

AUR care a obţinut la ultimele alegeri din România 10 procente nu este la fel de îngăduitor acasă faţă de maghiari: de fapt întreaga lor existenţă este rezultatul scandalului iscat în jurul cimitirului din Valea Uzului, în care ctitorul partidului George Simion a preluat partea leului în a transforma într-un scandal diplomatic disputa din jurul monumentului român ridicat ilegal în cimitirul militar. Însă Simion a organizat chiar şi în condiţiile interdicţiei de părăsire a domiciliului manifestări antimaghiare, cum a fost cea de la Sfântu Gheorghe.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.