Xi Jinping, prima vizită în Tibet a unui președinte chinez în ultimii 31 de ani!

0

Xi Jinping se află în prezent într-o vizită în Tibet, prima vizită efectuată de un preşedinte chinez pe „Acoperişul Lumii” în ultimii 31 de ani, a informat presa oficială chineză, relatează AFP.

Liderul de la Beijing a sosit miercuri în localitatea Nyingchi, din sud-estul regiunii autonome, a anunţat vineri agenţia Xinhua după 48 de ore.

Vizita sa coincide cu marcarea a 70 de ani de la invadarea Tibetului de către trupele comuniste, un eveniment sărbătorit la Beijing ca o „eliberare paşnică”.

Semn al sensibilităţii politice a regiunii, doar un preşedinte chinez în exerciţiu a mers în vizită în Tibet de la fondarea Republicii Populare Chineze în 1949: Jiang Zemin, în iulie 1990.

Înainte de a deveni preşedinte, Xi Jinping a mers şi el în Tibet. Acest lucru s-a întâmplat în iulie 2011, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a „eliberării paşnice” a Tibetului. Xi Jinping era atunci vicepreşedinte al Chinei.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea naţională, Xi Jinping a salutat la coborârea din avion o mulţime îmbrăcată în costume tradiţionale, fluturând drapelul Chinei.

Xi Jinping a luat joi un tren cu destinaţia Lhasa, capitala tibetană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.