Florin Cîțu va câștiga detașat alegerile din 25 septembrie în fața lui Ludovic Orban!

0

Congresul PNL are loc pe 25 septembrie, iar la președinția formațiunii și-au depus cadidatura Ludovic Orban și Florin Cîțu. Datele preliminare arată că premierul va câștiga detașat șefia PNL.

Partidul Național Liberal este în plin proces de vot, pe filiale, pentru moțiunile candidaților la președinția partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Potrivit datelor oficiale obținute de Antena 3, moțiunea „România liberală”, a premierului Cîțu, se bucură de o susține mult mai mare față de moțiunea „Forța Dreptei”, a fostului premier Orban.

Moțiunea Florin Cîțu – 68,74%
Moțiunea Ludovic Orban – 20,54%
Ambele moțiuni – 10,71%

Moțiunea Florin Cîțu – 23
Moțiune Ludovic Orban – 5
Nu s-a stabilit încă – 20

ALEGERI PNL 2021. Număr voturi moțiuni

Moțiune Florin Cîțu – 1698
Moțiune Ludovic Orban – 592
Vot ambele moțiuni – 180
Număr voturi rămase – 2110

Florin Cîţu consideră că multe dintre mesajele lui Orban privind guvernarea „par copy paste după mesajele PSD referitor la guvernare”

Premierul Florin Cîţu, candidat pentru preşedinţia PNL, susţine că multe dintre mesajele liderului PNL, Ludovic Orban, privitoare la guvernare „par copy paste după mesajele PSD referitor la guvernare”, el arătând că după 25 septembrie, după ce va fi ales preşedintele partidului, toţi membrii vor trebui să respecte statutul formaţiunii. „Partidul Naţional Liberal în ultima perioadă intrase în zona populistă şi intrase în competiţie de populisme cu PSD-ul”, afirmă Cîţu.

„Ludovic Orban este un membru al Partidului Naţional Liberal. Ceea ce eu spun şi acum, dar voi spune mai ferm după 25 septembrie: toţi membrii Partidului Naţional Liberal trebuie să respecte statutul Partidului Naţional Liberal în sensul că guvernarea este a Partidului Naţional Liberal, iar atacurile la guvernare vin doar de la PSD sau de la opoziţie, nu vin din propriul partid. Dacă avem ceva să ne spunem, ne spunem în partid, nu în spaţiul public. Nu şubrezim noi guvernarea prin atacuri la guvernare sau premierul Partidului Naţional Liberal şi asta scrie foarte bine în Statutul Partidului Naţional Liberal”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la TVR.

Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele PNL a încălcat statutul partidului, Cîţu a răspuns: „Din ce declaraţii am văzut în ultima perioadă, pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR-AUR, din ce am văzut eu în această perioadă”.

El a susţinut că foarte multe dintre mesajele lui Orban cu privire la guvernare „par copy paste după mesajele PSD referitor la guvernare”. „După 25 septembrie, după ce voi fi preşedintele Partidului Naţional Liberal, toţi membrii vor trebui să respecte statutul Partidului Naţional Liberal”, a adăugat Cîţu.

Primul ministru, Florin Cîțu, a susţinut că după 25 septembrie PNL va fi un partid „puternic şi unit”, el afirmând că a intrat în competiţia pentru şefia partidului în contextul în care „Partidul Naţional Liberal în ultima perioadă intrase în zona populistă şi intrase în competiţie în populisme cu PSD-ul”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.