Florin Cîțu, după întâlnirea cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor: Soluţia cea mai bună e o coaliție de dreapta, cu un premier liberal!

0

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a făcut miercuri seară primele declaraţii după negocierile purtate cu premierul desemnat Dacian Cioloş pentru a forma noul Guvern.

Nu s-a discutat nimic despre ministere sau despre altceva”, a declarat Florin Cîţu, preşedintele PNL.

„Intentia era aceea de a reface coaliţia. Suntem azi aici să discutăm, dar am spus în discuţia de astăzi că cei care au adus România aici.. Atunci când a fost la Cotroceni, domnul Dacian Cioloş ne gândim că a avut în spate o majoritate atunci când USR l-a propus premier. Acea majoritate este USR ŞI PSD. În spatele deciziei de a fi propus a fost acest lucru.

Nu s a discutat ca dacian Cioloş să-şi depună mandatul şi să revină premierul demis”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat dacă PNL va vota împotriva Guvernului Cioloş, Florin Cîţu a subliniat că liberalii vor să rezolve „această criză” politică, iar „responsabilitatea constituirii unei majorităţi este a lui Dacian Cioloş”.

„Hai să discutăm despre această criză. Noi suntem responsabili şi vrem să rezolvăm această criză. Responsabilitatea constituirii unei majorităţi e a lui Dacian Cioloş.

Pentru alte discuţii voi merge în PNL, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea ce vom decide”, a afirmat premierul demis.

„Când un partid din coaliţie s-a dus alături de AUR şi PSD, e un vot politic. Avem un partid care a semnat o moţiune alături de AUR. De aceea revin şi spun că soluţia trebuie să vină de la domnul premier desemnat Dacian Cioloş”, a menţionat Cîţu.

Mai mult, preşedintele PNL a reiterat că soluţia cea mai bună este o „coaliţie de dreapta cu un premier liberal”.

„Noi suntem aici la discuţii. Am ascultat. Azi nu a fost o concluzie. Am spus ca soluţia cea mai bună e o coalitie de dreapta, cu un premier liberal.

Când vom lua decizia, PNL o va prezenta public”, a conchis Cîţu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.