Kelemen Hunor nu mai vrea scandaluri între PNL și USR: Singura soluție este refacerea Coaliției PNL-USR-UDMR!

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că maghiarii îşi asumă guvernarea, fiindcă există realizări de care formaţiunea este mândră, și a cerut colegilor de la PNL şi USR „să termine cu acuzaţiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcţia bună”.

Potrivit lui Kelemen Hunor, singura soluție este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

„Vineri am avut mai multe ședințe in structurile interne ale Uniunii. Mai întâi cu președinții organizațiilor județene ai UDMR, iar apoi în ședința online a Consiliului Reprezentanților Unionali am luat decizia să continuăm munca împreună cu PNL într-un guvern minoritar.

Suntem conștienți de faptul că astăzi încă nu există majoritate pentru învestirea guvernului în Parlament, dar considerăm că este important să fim consecvenți. Noi nu ne schimbăm opinia despre susținerea guvernului la fiecare jumătate de oră. Cerem de la colegii noștri de la PNL și USR să termine cu acuzațiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcția bună! Țara nu va deveni astfel mai bună, doar rupturile vor deveni mai adânci în societate. Nu mai este timp de pierdut, trebuie să stăm la masa negocierilor, și trebuie să deschidem o perspectivă mai lungă, mai largă. Avem valul patru al pandemiei, bugetul pentru anul viitor, proiectele asumate din PNRR care trebuie pregătite, rezolvate!

Deci ne asumăm guvernarea: avem realizări, de care suntem mândri, deoarece deservesc întreaga societate, dar avem și alte proiecte.

În urma negocierilor, UDMR va primi conducerea unui portofoliu nou; conform ședinței de vineri al Consiliul Permanent al Uniunii propunerile sunt: Kelemen Hunor viceprim-ministru, Cseke Attila în fruntea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Tánczos Barna la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Novák Eduárd la Ministerul Tineretului și Sportului, iar Hegedüs Csilla a fost propusă în fruntea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.