USR îl trezește din „lumea viselor” pe Florin Cîțu: USR nu va vota un Guvern minoritar PNL-UDMR!

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat că partidul din care face parte nu va susține un guvern minoritar.

Ionuț Moșteanu a adăugat că formațiunea politică va susține doar coaliția formată din USR-PNL-UDMR.

”USR a luat act de decizia PNL de azi de a merge în Parlament cu un guvern minoritar PNL-UDMR. USR nu va vota acest guvern minoritar așa cum am spus-o în repetate rânduri. USR susține refacerea coaliței USR-PNL-UDMR, la fel cum am spus-o și în repetate rânduri, însă PNL prin decizia de a merge înainte, de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă și a merge înainte cu un guvern minoritar menține această criză politică, această criză politică va continua.

Florin Cîțu zicea pe de o parte că guvernul va trece, iar premierul desemnat Ciucă, de lângă el, spunea că nu. Unul dintre ei are informații greșite. Dacă acest guvern va trece, va trece cu voturile PSD și vom avea o guvernare PSD-PNL-UDMR. Liberalii nu renunță la ideea unui guvern minoritar PNL-UDMR, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune sâmbătă, la Parlament, lista cu miniștrii care vor face parte din cabinetul său. Votul de învestitură va avea loc săptămâna viitoare.

Acesta este un guvern pe care nici parlamentarii PNL nu îl vor vota, pentru că am luat act de declarațiile lui Ludovic Orban și a unor apropiați ai dânsului, care vedem că își dau demisia din grupul parlamentar PNL și au spus că nu vor da acest vot. USR susține refacerea coaliției de guvernare.”, a declarat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Conducerea PNL a aprobat lista de miniștri din Guvernul Ciucă și programul de guvernare. A fost o singură abținere pentru lista de miniștri, în timp ce programul a fost aprobat în unanimitate. În urma ultimelor discuții pe care le-au avut liderii PNL, lista cu miniștri a suferit mai multe modificări.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.