Grecia relaxează restricţiile COVID pentru turişti

0

Autorităţile din Grecia anunţă că în perioada sezonului estival relaxează restricţiile COVID. De asemenea, se ia în calcul ca turiştii să nu mai fie nevoiţi să prezinte certificatul verde la intrarea în ţară.

Grecia relaxează restricţiile COVID pentru turişti. Se renunţă la purtarea măştilor în interior, iar certificatele COVID nu vor mai fi necesare pentru accesul în restaurante şi mall-uri. De asemenea, se ia în calcul ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.

Autorităţile din Grecia vin cu veşti bune pentru cei care îşi fac planuri de vacanţă. Sezonul estival începe, de obicei, după Paştele ortodox, adică după 24 aprilie. Pentru că numărul cazurilor de coronavirus a scăzut în ultimele săptămâni, marţi fiind raportate 15. 000 de infectări şi 64 de decese, autorităţile vor să relaxeze restricţiile pe perioada sezonului estival.

Facem precizarea că la o populaţie de 11 milioane, aproximativ 72% dintre locuitori sunt complet vaccinaţi împotriva coronavirusului.

În acest an, autorităţile se aşteaptă la un număr mare de turişti.

Potrivit ministrului Sănătăţii din Grecia, relaxarea restricţiilor se bazează pe „date epidemiologice şi sugestii din partea experţilor”. Astfel, în perioada 1 mai-31 august nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Se ia în calcul ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară, potrivit Agerpres.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.