Premierul Ciucă, mesaj tranșant: „Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată!”

0

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, în vizita la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde a mers împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, că trăim vremuri dificile, „pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21”.

Nicolae Ciucă a avertizat în discursul său cu privire la posibilitatea ca războiul din Ucraina să fie unul mai de durată decât era de aşteptat la începutul conflictului, ceea ce ar putea să prelungească şi criza economică.

„Trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră.

Trebuie să creăm şi să consolidăm o postură de apărare şi descurajare eficientă în flancul de est al NATO”, a afirmat premierul Ciucă, adăugând că se bazează pe sprijinul Belgiei pentru noua formă a conceptului strategic NATO care trebuie să coprindă ameninţarea Rusiei sub forma ei reală şi necesită întărirea prezenţei permanente a NATO pe flancul estic.

Este timpul să trecem de la prezenţa înaintată, la apărarea înaintată şi la implementarea deciziei luate de liderii noştri, la Summit-ul extraordinar de la Bruxelles”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai afirmat că invazia Rusiei în Ucraina este ”cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euroatlantice din ultimii ani”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.