Ponta îl „spulberă” pe Iohannis: E o explicație simplă, pentru fraieri: „E de vină Putin”. Dacă fraierii o înghit, nu trebuie să te mai obosești!

Share:

Klaus Iohannis i-a mințit încă o dată pe români, susține Victor Ponta. Oficialul de la Cotroceni a preferat să dea vina pe Vladimir Putin, în loc să spună adevărul.

Victor Ponta l-a ridiculizat încă o dată pe Klaus Iohannis, care ar fi încercat, de fapt, să-i inducă pe români în eroare, cu privire la cauzele inflației explozive.

„În fiecare zi auzim despre alte probleme, de Ucraina, summituri… Problema oamenilor în România și în restul Europei este, de fapt, cum trăiesc ei și fac față la această situație (n.r. – inflația).

E o explicație simplă, pentru fraieri, a lui Iohannis: ‘E de vină Putin’. Și gata, am scăpat. Dacă fraierii o înghit, nu trebuie să te mai obosești.

A doua este că România nu are o politică economică care să contracareze ceea ce se întâmplă. Inflația nu a fost produsă nici de România, nici de Putin. Inflația a fost produsă de faptul că în ultimii trei ani, cei care printează bani, fie că este Rezerva Federală Americană (n.r. – FED), fie Banca Centrală Europeană, au printat bani. S-au aruncat bani.

România ce face? De ce e inflație în România? Pentru că noi ne împrumutăm, ne împrumutăm și nu producem nimic.

Să știți că statul romăn câștigă din prețuri mai mari. Dacă benzina este la 8 lei, TVA-ul și accizele sunt la jumătate. Încasările sunt mai mari la buget, așa cum spune guvernul, pentru că ne iau mai mulți bani nouă din buzunar.

Noi ne-am împrumutat în 2021 cu mai mult decât a plătit Ceaușescu 10 ani. Statul român dacă ar fi o firmă, ar fi în faliment. Dar face bani mai mulți pentru că se scumpește benzina, curentul electric, gazul. Principalul beneficiar este Guvernul României”, a declarat Victor Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.