Ionel Dancă (Forța Dreptei) critică dur propunerile PSD de impozitare a firmelor: Aberații economice!

Share:

Propunerile Guvernului PSD-PNL de supraimpozitare a firmelor şi a celor cu venituri mai mari decât salariul preşedintelui României ‘sunt pur şi simplu nişte aberaţii economice’, care nu au nicio legătură cu o economie de piaţă, nu se pot aplica pentru că sunt neconstituţionale şi nu vor produce efectele dorite, a afirmat, joi, deputatul independent Ionel Dancă.

„Supraimpozitarea pe care vrea să o facă PSD, împreună cu PSD-ul mai mic de la guvernare (PNL), este o bătaie de joc faţă de toţi angajaţii din economia privată şi faţă de companiile private româneşti de succes. Gogoriţa spusă de Ciolacu, că suprataxarea se va aplica doar pentru bugetari, e o minciună gogonată, pentru că e neconstituţională o astfel de măsură. Supraimpozitarea veniturilor mai mari decât salariul preşedintelui României se va aplica pentru toate veniturile şi este o nesimţire de două ori faţă de toţi români”, a scris Dancă pe Facebook.Potrivit acestuia, „în primul rând, Guvernul PSD-PNL vrea o suprataxare care să nu-i afecteze salariul preşedintelui Iohannis şi al tuturor demnitarilor care câştigă mai puţin decât Iohannis”.

„Deci, lor nu li se aplică supraimpozitarea. Asta e pur şi simplu o sfidare la adresa bunului simţ! În al doilea rând, de ce să fie supraimpozitaţi românii care câştigă din munca lor cinstită în economia privată mai mult decât preşedintele României?! Ce treaba are performanţa angajaţilor din economia privată cu salariul preşedintelui Iohannis? Este total inexplicabil şi inaplicabil”, a adăugat Dancă, membru al partidului „Forţa Dreptei”.

Dancă susţine că şi taxa de solidaritate este „o altă aberaţie economică”.

„Tot sistemul fiscal se bazează pe principiul solidarităţii. Cetăţenii şi companiile plătesc deja multe taxe şi impozite, tocmai din solidaritate faţă de societate pentru ca statul să poată oferi bunuri şi servicii la schimb tuturor cetăţenilor. În plus, o astfel de taxă de solidaritate va penaliza şi sancţiona din nou tot pe cei care fac să mişte economia şi afacerile şi ajută la dezvoltarea României. Sistemul fiscal nu trebuie schimbat pentru că Guvernul PSD-PNL este incompetent şi nu ştie să gestioneze economia!”, a argumentat Ionel Dancă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.