Peste 4.000 de locuri, scoase la concurs la examenul de titularizare din acest an!

Share:

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară miercuri, 13 iulie 2022. Proba scrisă începe la ora 9:00. Conform procedurii trimise inspectoratelor școlare, candidaţii au obligaţia de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră.

Puţin peste 4.000 de posturi vor fi scoase la concurs anul acesta la titularizare, potrivit unor surse edupedu.ro. Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară miercuri, 13 iulie.

Candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă. Examenul începe la ora 9. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.

Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Candidații nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive/mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum şi alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea concursului în condiții de legalitate, echitate şi obiectivitate.

Potrivit sursei amintite mai sus, „începe să se resimtă o criză de cadre didactice” în următoarele domenii: „științe” (matematică, fizică, chimie) și „inginerie” (pentru învățământul tehnic).

În 2018 au fost scoase cele mai multe posturi pentru angajare pe perioadă determinată la Titularizare. Atunci au fost peste 67.700 de posturi în total. Dintre acestea, aproape 4.500 au fost titularizabile, iar peste 63.200 au fost netitularizabile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.