Erdogan critică Occidentul pentru „atitudinea greșită” față de Putin: „Ce fel de atitudine manifestați față de el, veți primi în schimb!”

Share:

Recep Erdogan a răbufnit. Din ce în ce mai mulți lideri politici din lume încep să critice pozițiile administrațiilor din vest, printre care și președintele Turciei – stat membru NATO. 

În opinia lui Recep Erdogan, politicienii occidentali au o atitudine greșită față de președintele rus, Vladimir Putin.

„Pentru că nu privim pe nimeni aici prin ochii unui inamic… Privim prin ochii unui prieten și, astfel, punctul nostru de vedere duce la o abordare cu adevărat sinceră din ambele părți.

De asemenea, așa cum știți, atitudinea Occidentului nu este aceeași atitudine care se potrivește politicienilor în acest moment. Ce fel de atitudine manifestați față de el, veți primi în schimb”, a declarat președintele turc, potrivit presei internaționale.

Recep Erdogan a avut o întâlnire cu liderul autoritar de la Moscova, pe care președintele turc a numit-o pozitivă. Oficialul de la Ankara a precizat că există dezacorduri cu Rusia, pe tema războiului, dar statul pe care-l reprezintă trebuie să mențină relații bilaterale, „în baza intereselor reciproce”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat marţi ca „utile” discuţiile trilaterale de la Teheran cu omologii săi turc, Recep Tayip Erdogan, şi iranian, Ebrahim Raisi, privind rezolvarea conflictului din Siria, notează AFP.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.