Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi liniștește pe români, în privința valului șase de Covid: În România nu mai va fi lockdown!

Share:

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat, miercuri seară, că în România nu va mai fi lockdown, chiar dacă vor mai fi valuri de Covid-19.

„Nu cred că vom mai ajunge la lockdown sau la restricționarea activităților. Vor mai fi valuri de infecții, aparent banale, pe care le putem controla. Cifrele trebuie să le comunicăm, să fie transparență”, a anunțat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a estimat, miercuri seară, că săptămâna viitoare vom avea 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. ”Nu o să scadă, săptămâna trecută am avut aproape 45.000 de cazuri, adică 7.000 şi ceva de cazuri pe zi. Estimez că, în raportarea de săptămâna viitoare, pe care o vom face luni sau marţi, o să avem undeva în jur de 70.000 de cazuri înregistrate, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat Rafila.

După ce Octavian Jurma a spus că, la nivelul autorităților, exită un soi de negare cu privire la pericolul pe care îl mai prezintă acum Covid-19. ministrul Sănătății vine cu o replică la postarea „epidemiologului” de pe Facebook. „Nu vreau să fac comentarii, fiecare e liber să spună ce dorește. Important este dacă este abilitat să transmită informații și câte dintre informațiile date s-au adeverit.
Există tot felul de oameni care pledează pentru închiderea școlilor, economiei. Să fie sănătoși! Ar fi bine ca aceste opinii să vină din partea persoanelor calificate”, a spus ministrul Sănătății.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.