Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj de Ziua Timișoarei: “Să fim buni timișoreni, buni români, patrioți, cu toții!”

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Pe 3 august 1919, Timișoara și Banatul s-au alipit României Mari. Atunci, în orașul de pe Bega, au intrat trupele române, iar Banatul a fost readus în graniţele țării. Dorobanţii Armatei Regale Române, sub comanda colonelului Virgil Economu, au intrat, în data de 3 august, în Timişoara, şi au instaurat administraţia militară română pe teritoriul judeţului Timiş-Torontal.
Aceștia au fost primiți de prefectul Aurel Comșa, primarul Iozsef Geml și alte oficialități ale orașului. Aspectul oraşului era cu totul schimbat: flamura tricoloră împodobea casele oraşului, poporul era îmbrăcat în haine de sărbătoare şi se grăbea să-i salute pe dorobanţii români.
La ceas aniversar, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a transmis un mesaj emoționant orașului și locuitorilor Timișoarei:
„Ca om care s-a format pe plan profesional și familial în Timișoara, iubesc din tot sufletul Timisoara, un oraș care îmi doresc să fie un spațiu socio-cultural unde oamenii să trăiască liniștiți, împliniți și fericiți.
Ziua Timișoarei este, până la urmă, ziua noastră, a tuturor, un moment de mare sărbătoare! Trebuie să milităm împreună pentru dreptate și adevăr, să fim implicați, să ne pese! Să fim buni timișoreni, buni români, patrioți, cu toții! Să ne respectăm valorile, tradiția și cultura românească! Să iubim Timișoara, să o promovăm și să ne implicăm pentru dezvoltarea ei!
Mi-aș fi dorit ca, de Ziua Timișoarei, în 2022, să nu mai avem oameni care își duc zilele cu greu, mi-aș fi dorit sa avem într-adevăr o capitală culturală europeana și, mai ales, să fie mai multă înțelegere si respect. Sunt repere pe care, din păcate, încă le căutam!
La mulți ani, cu multă sănătate și bucurii, celor care trudesc și locuiesc în orașul de pe Bega! La mulți ani, timișorenilor aflați în lumea aceasta mare! Sunt și voi fi mereu cu sufletul alături de ei!”.
De menționat că ziua de 3 August a devenit Ziua Timişoarei în anul 1999, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.