Ludovic Orban nu mai vrea partide subvenționate de la bugetul de stat: Banii primiți de partide din taxele și impozitele plătite de cetățeni pun în pericol democrația!

Share:
Liderul Forța Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a precizat că a depus proiectul de lege prin care partidele politice nu vor mai beneficia de subvenție de la bugetul de stat.
„Banii primiți de partide din taxele și impozitele plătite de cetățeni pun în pericol democrația și afectează grav libertatea de expresie.
Mai există câteva proiecte pe tema asta, dar eu le consider frecție la un picior de lemn. Singura soluție corectă, care poate opri fenomenele nocive declanșate de finanțarea masivă a partidelor de la buget, este stoparea finanțării. Oricum, cele mai mari cheltuieli ale formațiunilor politice sunt în campania electorală, iar legea prevede decontarea în limita unui plafon decent a cheltuielilor de campanie. Cheltuielile curente pot fi asigurate din cotizații și donații.
Prin adoptarea acestei legi, cele aproximativ 250 de milioane de lei care se cheltuiesc astăzi din buget pentru a finanța în special partidele de guvernământ, pot fi folosite pentru cheltuieli cu adevărat necesare și benefice pentru societate”, a precizat Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.