Putin ia în calcul o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei

Vladimir Putin pregătește o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei. Autoritățile de la Kiev spun că atacul rusesc urmează să aibă loc într-o lună sau două.

Vladimir Putin pregătește o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei. Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev, Oleksii Danilov, a declarat miercuri seară că armata rusă pregătește la ora actuală o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei.

În cadrul telemaratonului din timpul serii, un program informativ identic difuzat simultan de principalele televiziuni ucrainene, Oleksii Danilov a transmis că Kievul se așteaptă ca atacul orcilor lui Putin să aibă loc într-o lună-două.

„De partea rusă observăm o concentrare maximă, se pregăteşte de ( o nouă) ofensivă. Nu ne surprinde. Înţelegem că într-o lună, o lună şi jumătate sau două vor începe operaţiuni majore, cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a declarat Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev.

Mai mult, Oleksii Danilov i-a avertizat pe ucraineni că Rusia pregăteşte noi atacuri informaţionale împotriva Ucrainei şi în acelaşi timp încearcă să racoleze căpetenii ale lumii interlope din regiunea Harkov.

„Pot să spun că Direcţia a V-a a FSB (Serviciul Federal de Securitate rus/ex-KGB) încearcă să atragă de partea sa lideri ai lumii interlope, în special din regiunea Harkov. Noi monitorizăm toate aceste lucruri şi vreau să mă adresez acestor tipi tineri, dintre care unii se află la ora actuală în Emiratele Arabe Unite (EAU): băieţi, dacă vă întoarceţi acasă, veţi ajunge cu toţii după gratii. Trebuie să ne apărăm ţara, nu să facem jocuri cu FSB”, a declarat Oleksii Danilov.

Oficialul de la Kiev a mai transmis că în viitorul apropiat, împotriva Ucrainei pot fi efectuate mai multe atacuri informaţionale cu ajutorul unor agenţi de influenţă ruşi care sunt încă prezenţi pe teritoriul Ucrainei.

Anterior, Oleksii Danilov a transmis că Rusia ar putea declanşa o nouă ofensivă majoră în Ucraina în jurul datei de 24 februarie, atunci când se împlinește un an de la declanşarea invaziei.

Analiştii de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) spun că armata rusă efectuează în aceste momente atacuri de mici dimensiuni asupra poziţiilor ucrainene în regiunea Zaporojie pentru a distrage atenţia trupelor lui Zelenski de la o posibilă ofensivă în pregătire în regiunea Lugansk.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.