PUSL și PSD au semnat un nou acord politic. Trei proiecte legislative depuse de către parlamentarii PUSL, susținute de colegii din PSD!

Partidul Umanist Social Liberal și Partidul Social Democrat au semnat un nou acord politic, pentru  susținerea comună a trei proiecte legislative depuse de către parlamentarii PUSL. Acesta este al treilea acord de acest fel între cele două formațiuni politice.

– Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;

– Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, având capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate);

– Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Acordul a fost semnat la Palatul Parlamentului de Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, respectiv Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

Semnatarii acordului speră ca aceste proiecte să aibă largă susținere parlamentară.

„Le mulțumim colegilor social-democrați pentru susținere și sperăm ca demersul nostru să primească și suportul celorlalți colegi din arcul guvernamental și chiar din opoziție”, a spus Grațiela Gavrilescu.
”Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.
Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. Sprijinim tinerele cupluri cu probleme de infertilitate să devină părinți, dar ne gândim și la toți ceilalți care au nevoie de sprijin pentru susținerea familiei.

Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate. Avem deja peste 12.000 de solicitări transmise și circa 1.000 de contracte transmise pentru a fi semnate de către beneficiari, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.