Liderul AUR, George Simion, pune tunurile pe reprezentanții ASF: ASF a refuzat, după cum a refuzat şi domnul Raed Arafat, venirea în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii!

Liderul  AUR, deputatul George Simion, i-a criticat dur, marţi, pe reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru „refuzul” de a veni în Parlament să dea explicaţii, pe fondul unor „declaraţii îngrijorătoare” ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la ASF şi la „iminenţa unui faliment al unei alte firme de asigurări”.

„Aş vrea să atrag atenţia adevăraţilor conducători din coaliţia de guvernământ şi din acest Parlament, în speţă PSD-ului şi lui Marcel Ciolacu, care au făcut nişte declaraţii îngrijorătoare cu privire la ASF şi cu privire la iminenţa unui faliment al unei alte mari firme de asigurări după City Insurence. City Insurence, unde au participat apropiaţi ai Partidului Social Democrat, în faliment. ASF, condusă de un apropiat şi fost parlamentar PSD. ASF a refuzat, după cum a refuzat şi domnul Raed Arafat, venirea în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii”, a precizat Simion într-o conferinţă de presă.

Totodată, Simion a solicitat prezenţa în Parlament a unui factor de decizie din sectorul bancar, pentru a explica cum protejează interesele românilor care cotizează la Pilonul II de pensii, pe fondul crizei din Statele Unite, unde două bănci importante au dat faliment.

„Avem o criză bancară în Statele Unite. Două bănci importante au dat faliment în Statele Unite. Firme importante care asigură Pilonul II de pensii din România au investiţii în sectorul bancar din Statele Unite, care trece prin mari turbulenţe. Ne-am dori foarte mult protejarea intereselor românilor care cotizează la Pilonul II de pensii şi ne-am dori ca cineva cu funcţie de răspundere din sectorul bancar să vină în faţa Parlamentului şi să spună cum ne protejăm de această criză, care pare iminentă”, a transmis liderul AUR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.