Cristian Rizea, amenințat în închisoare

De când a fost închis, fostul deputat Cristian Rizea a fost transferat dintr-un penitenciar în altul, iar acum se află la Jilava. În prezent, o comisie din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a stabilit noile reguli pentru executarea pedepsei.

Condamnat, în 2019, la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, Cristian Rizea își găsise adăpost în Republica Moldova, unde obținuse cetățenia. Ulterior, fostul președinte moldovean Igor Dodon a ordonat ridicarea cetățeniei în cazul românului, care, la sfârșitul lunii aprilie 2023, a fost extrădat în România.

După un scurt popas la Penitenciarul Vaslui, deținutul a fost adus la Rahova, unde a fost instalat într-o secție destinată deținuților vulnerabili. Fostul deputat a fost protejat după ce autoritățile ar fi avut o informație legată de faptul că acesta ar putea fi atacat în contul unui conflict mai vechi, purtat prin intermediul unei platforme de socializare cu un om de afaceri influent.

La un an de la încarcerarea lui la Penitenciarul Rahova, oficialii ANP au decis să-i schimbe regimul de executare, cu unul mai blând. Astfel, cu aproximativ o lună în urmă, deținutul Rizea a fost anunțat să-și strângă lucrurile, deoarece urmează să fie transferat la Penitenciarul Jilava, unde își va executa pedeapsa, în continuare, în regim semideschis, potrivit unor surse din cadrul ANP.

Ca urmare, ușa celulei lui Rizea este deschisă de dimineața până seara și are acces liber în curtea penitenciarului.

În plus, sursele citate au declarat că fostul deputat care, în libertate, afișa un lux exagerat, a acceptat munca de jos și ar lucra la curățenie, unde deținuții beneficiază de cea mai mare protecție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.