Premierul Bolojan va demite toți secretarii de stat și consilierii, din subordinea directă, aduși de Ciolacu și Ciucă în Guvern!

Premierul Ilie Bolojan a solicitat, prin șeful Cancelariei Primului Ministru, demisia în bloc a tuturor consilierilor și secretarilor de stat din subordinea directă. Potrivit unor surse guvernamentale este vorba de un total de 25 de persoane, majoritatea fiind aduși de foștii premieri Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, informează Realitatea.net.

Ilie Bolojan vrea, ca şi la Senat, propria echipă, aşa că a cerut demisia tutoror oamenilor rămaşi din mandatele anteiroare la Palatul Victoria. Printre cei vizați: 3 secretari de stat, 11 consilieri de stat și 11 consilieri onorifici. Măsura marchează o ruptură clară de vechea gardă și anunță stilul tăios și eficient cu care Ilie Bolojan susține că vrea să conducă executivul.

Postul de șef al Cancelariei este, cel puțin pentru moment, ocupat de social-democratul Ștefan Radu Oprea – dar, potrivit surselor, acesta nu va rămâne prea mult în funcție.

Premierul Ilie Bolojan a avut, marţi, o întâlnire cu ministrul de finanţe, Alexandru Nazare, el declarând că au discutat despre legislaţia privind reducerea de cheltuieli, încasările la bugetul de stat dar şi despre pregătirea unei întâlniri cu o agenţie de rating, care va avea loc miercuri.

”Am avut o întâlnire cu ministrul de Finance, cu echipa de conducere a Ministerului, abordând subiectele care sunt importante, şi anume o analiză încasărilor la bugetul de stat, un pachet de măsuri pentru a ne îmbunătăţi aceste încasări, inclusiv modificări de legislaţie, cum este, de exemplu, legea insolvenţei pentru a încasa mult mai bine cotele din TVA. De asemenea, am discutat despre pregătirea unei întâlniri cu o agenţie de rating pe care o vom avea mâine”, a spus premierul Ilie Bolojan.

administrația centrală unde vor avea loc fuziuni, comasări, desființări, reduceri de personal de cel puțin 20% și se vor elimina sporurile aberante, se arată în draftul programului de guvernare consultat de HotNews.ro. Vor fi modificate legile de funcționare ale autorităților care se autofinanțează, precum ANCOM și ASF, plafonând salariile și reducând personalul de suport.

Reforma profundă a statului este unul dintre cei trei piloni fundamentali din programul de guvernare, în condițiile în care România are un aparat administrativ supradimensionat, fragmentat și, adesea, nefuncțional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.