Eurodeputatul Maria Grapini ia atitudine în cazul cutremurător al tinerei ucisă de un urs în Munții Bucegi: Este, urgent, nevoie de măsuri clare și aplicabile privind gestionarea animalelor sălbatice!

Cazul cutremurător al tinerei de 19 ani ucisă de un urs, marți după-amiază, pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi, a generat revolta europarlamentarului Maria Grapini, care a cerut autorităților să adopte, de urgență, măsuri clare și aplicabile în privința gestionării animalelor sălbatice, măsuri menite să împiedice astfel de tragedii.
“Am crescut la țară, iubesc animalele, am câine acasă, dar nu pot accepta ca viața omului să fie secundară celei a animalelor.
Exagerarea care duce până la extremism, în așa-zisa acțiune de protecție a animalelor, dusă cu îndârjire de unele ong-uri, de multe ori răsplătite cu bani, a dus la pierderea de vieți omenești.
Este, urgent, nevoie de măsuri clare, precise și aplicabile privind gestionarea animalelor sălbatice.
Turiștii trebuie să aibă siguranță când parcurg traseele turistice. Cetățenii din zone limitrofe pădurilor trebuie, de asemenea, să aibă siguranța propriilor gospodării și implicit a propriilor familii.
Sincere condoleante familiei, greu încercate, care și-a pierdut copilul la doar 19 ani, suferința lor neputând fi acoperită cu nimic!
Să nu lăsăm, însă, să mai cadă victime și alte persoane!“, a punctat eurodeputatul Grapini.
Eurodeputatul Maria Grapini a avut o reacție, la fel de fermă, și în luna ianuarie a anului trecut, când cazul Anei Oros Daraban, care a a avut parte de o moarte cumplită, fiind sfâșiată de o haită de câini lângă Lacul Morii, din sectorul 6 al Capitalei, pe când făcea jogging, a șocat o țară întreagă. Eurodeputatul Grapini a adresat, atunci, un memoriu pe această temă presantă președinților Senatului și Camerei Deputaților, Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, prin intermediul căruia solicită măsuri rapide și ferme pentru rezolvarea situației.
Concret, Maria Grapini a precizat, la acea dată, că devine mai presantă decât oricând inițierea unei legi speciale privind gestionarea și administrarea câinilor fără stăpân și identificarea și răspunderea proprietarilor câinilor lăsați nesupravegheați, având în vedere cazurile de deces survenite în urma atacurilor unor câini lăsați nesupravegheați (legea urmând să se refere nu numai la câinii maidanezi dar și la cei lăsați nesupravegheați de stăpâni).
În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a menționat că tragicul exemplu prezentat mai sus este doar unul dintre numeroasele exemple în care, în București, dar și în alte județe ale țării, persoane mature, uneori și copii, au ajuns în spital cu răni grave sau au murit fiind atacați de câini maidanezi.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.