Numărul de morţi în confruntările din estul Ucrainei a „explodat”

Confruntările dintre armată şi rebeli proruşi în estul Ucrainei s-au soldat începând din aprilie cu moartea a cel puţin 2.220 de civili şi militari, dintre care 1.200 au fost ucişi în ultima lună, potrivit unui raport al ONU.

Acest raport, realizat de o misiune subordonată Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, este deja al cincilea cu privire la situaţia din Ucraina de la începutul crizei, informează Mediafax. Raportul se referă la perioada 16 iulie-17 august, când au fost înregistraţi, de asemenea, 5.956 de răniţi.”Bilanţul total s-a dublat comparativ cu raportul precedent, publicat în urmă cu o lună”, a subliniat Înaltul Comisariat.

La 26 iulie, bilanţul estimat de biroul Înaltului Comisar era de 1.129 de morţi. Bilanţul include victimele înregistrate în rândul forţelor armate, grupărilor armate şi al populaţiei civile.

ONU a denunţat în repetate rânduri utilizarea de armament greu, de către separatiştii proruşi şi armata ucraineană, în zonele locuite, afirmând că informaţiile privind intensificarea luptelor în regiunile Doneţk şi Lugansk sunt extrem de alarmante.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.