Oprea: Pregătirile pentru alegeri au intrat în linie dreaptă

0

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunțat joi la videoconferința cu prefecții că s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie, informează Agerpres.

El le-a cerut autorităților din teritoriu să dea dovadă de echidistanță și imparțialitate față de orice competitor politic, indiferent de formațiunea politică pe care o reprezintă.

„Practic, am intrat în linie dreaptă, din această noapte va începe campania electorală și de aceea vă cer să ne concentrăm eforturile pentru îndeplinirea responsabilităților ce ne revin cu privire la asigurarea materialelor necesare procesului de votare — buletine, ștampile, timbre autocolante, garantarea desfășurării în condiții de siguranță publică a manifestărilor electorale”, a spus Oprea.

El le-a atras atenția prefecților că în perioada campaniei electorale nu va tolera „nicio abatere”. „Vom face tot ce depinde de noi. În următoarea lună, până la finalizarea procesului electoral, nimeni nu își ia concediu și nici zile libere. Este datoria noastră să facem tot ce depinde de noi ca procesul electoral să se desfășoare fără probleme. Aștept din partea dumneavoastră profesionalism, implicare și intransigență”, le-a transmis ministrul Oprea prefecților.

Potrivit lui Oprea, Guvernul a elaborat și pus la dispoziția autorităților locale și centrale resursele financiare și umane necesare iar pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică a fost aprobat Planul general de măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României, care stabilește principalele responsabilități și măsuri ce revin MAI. „Orice încălcare a legii rămasă nesancționată înseamnă neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, a precizat Oprea.

În paralel cu măsurile organizatorice, MAI va derula și o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile Codului penal privind infracțiunile electorale. Ministrul Gabriel Oprea a anunțat că 40.000 de afișe cu aceste prevederi vor fi postate la secțiile de votare și la secțiile instituțiilor abilitate cu organizarea alegerilor prezidențiale.

„Am realizat un spot video care va fi difuzat în regim gratuit de posturile de televiziune care au acceptat să ne fie partenere în acest demers informativ pentru populație”, a adăugat Oprea.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.