6,2 milioane de carduri de sănătate au fost activate

0

Un număr de 6.200.000 de carduri de sănătate au fost activate, în prezent 70% din serviciile medicale fiind acordate pe baza acestora, a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, după o întâlnire cu senatorii PSD, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Potrivit acestuia, sistemul cardului național de sănătate funcționează peste așteptări, luni la prânz fiind acordate 110.000 de servicii medicale fără card și 260.000 cu card, informează Agerpres.

„Funcționează, funcționează mai bine decât ne așteptam. La acest moment, aproximativ 70% din serviciile acordate sunt asigurate pe bază de card. Luni la prânz, erau aproximativ 110.000 servicii medicale fără card la nivel național și peste 260.000 acordate cu card. Numărul de rețete acordate cu card este cu o treime mai mare decât fără card. Cardurile activate la acest moment, fără cardurile blocate, sunt 6.200.000. Lucrurile au intrat în normal și funcționează. Mai există momente când un card se blochează, îl deblocăm. 24 din 24 cineva rezolvă problemele în așa fel încât pot să spun cu certitudine că nu există o situație de blocaj al sistemului din cauza cardului la nivel național”, a explicat șeful CNAS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.