Ponta îl laudă pe Iohannis

Share:

Premierul Victor Ponta a scris, joi, pe Facebook, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la cina de Iftar este „un gest laudabil si normal din partea unui Presedinte al unei tari democratice”.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seara, la cina de Iftar, care marchează postul cel mare al musulmanilor. „Un gest laudabil si normal din partea unui Presedinte al unei tari democratice / sper ca in acest fel sa se mai spele rusinea si confuzia provocata societatii noastre de declaratiile iresponsabile impotriva comunitatii musulmane promovate de politicieni expirati dornici de atentie si de campaniile de presa ale unor jurnalisti evazionisti fiscali (care stau si acum „pe sponsorizare” la un om de afaceri musulman din Romania)!”, a comentat Victor Ponta, potrivit Romaniatv.net.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că membrii comunităţii musulmane din România împărtăşesc aceleaşi aspiraţii comune, printre care „proiectul european şi angajamentul nord-atlantic”.

„Cetăţenii comunităţii musulmane din România împart cu naţiunea din care fac parte preocupări şi aspiraţii comune, printre care proiectul european şi angajamentul nord-atlantic. Proiectele naţionale sunt indisolubil legate de rezultatele aplicării în politică, în mod concret, a respectului pentru valorile şi drepturile umane fundamentale, pentru principiile statului de drept. Comunitatea musulmană se bucură, şi nu doar prin declaraţii, ci prin fapte concrete, de toate drepturile prevăzute de Constituţie şi de sprijinul statului. Relaţia dumneavoastră cu ceilalţi cetăţeni ai României, indiferent de limba lor maternă ori de felul cum se roagă, este – mă bucur să citez aici o declaraţie a muftiului cultului musulman din România – una de frăţietate şi corectitudine”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în alocuţiunea sa.

Şeful statului a insistat asupra faptului că „diversitatea culturală, minorităţile etnice şi religioase ale României îşi găsesc un rol propriu, prin fundamentele morale ale existenţei lor sociale, prin punţile pe care pot să le creeze între oameni”, iar valorizarea identităţii locale, culturale ori religioase într-un proiect naţional amplu înseamnă o „Românie puternică”.

„Românie puternică este ţara care poate aduce fiecărui român – cetăţean european – o viaţă cu mai multe oportunităţi şi drepturi mai bine respectate de autorităţi. În această Românie este locul dumneavoastră, în acest proiect vă regăsiţi cu majoritatea, cu celelalte minorităţi şi culte”, a declarat Iohannis, care a mers neînsoţit la evenimentul organizat de comunitatea musulmană din România şi la care au luat parte, printre alţii, şeful Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, lideri ai organizaţiilor musulmane, precum şi ambasadori şi reprezentanţi diplomatici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.