Băsescu îi scrie lui Kovesi

0

Traian Băsescu a prezentat duminică seara, la B1 TV, câteva fragmente dintr-o scrisoare deschisă care îi este adresată procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Am un material de șase pagini pe care voiam să-l public la ora 20, înainte să plec la emisiune, este o scrisoare deschisă către doamna Kovesi: «Scrisoare deschisă ce-i drept foarte lungă, în favoarea justiției și a statului de drept. Dragă Codruța, democrația și statul de drept trebuie apărate chiar și atunci când asta înseamnă să îți aperi dușmanii»”, a spus Traian Băsescu.

El a renunţat să publice această scrisoare duminică seară, după ce deputatul Sebastian Ghiță a prezentat un e-mail neoficial, prin care comunica cu Kovesi despre cazul plagiatului. ”Cucuveaua mov” era adresa pe care se presupune că o folosea șefa DNA.

„E un punct de vedere. Scrisoarea merge pe șase pagini. Vă dau și o frază dinspre încheiere: «Să nu ceri CSM să apere independența justiției pentru că această scrisoare nu se adresează justiției sau DNA, ci ție personal. Este o simplă analiză. Îți scriu cu amărăciune pentru că la un moment dat mi-am pus speranțele într-un tânăr procuror care, credeam eu, va continua și va perfecționa ce a construit Daniel Morar». M-am oprit pentru că dacă îi dădeam drumul, toți ar fi spus că s-a corelat iar Băsescu cu Ghiță. Nu, habar n-am avut ce face Ghiță”, a mai spus Traian Băsescu.

Referior la teoria care circulă în spațiul public potrivit căreia Băsescu, Ponta și Ghiță încearcă să îi strică imaginea lui Kovesi, fostul președinte a precizat: „Nu. Doamna Kovesi, dacă îi strică cineva imaginea, și-o strică singură. Nu o pune nimeni să apară ca o starletă de televiziune. Dânsa, ieșind foarte frecvent, sigur că adună replici, uneori pe bună dreptate, alteori incorecte. A intrat în jocul politic. Nu eu am pus-o să dea exemple ca procuror că din banii care s-au furat se puteau face 3.000 de școli. Nu, ăsta e discurs politic. Spune-mi câți ai recuperat și te cred”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.