Sechestru pe averea lui Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a părăsit sediul DNA după aproximativ o jumătate de oră, fără a da declarații presei.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a sosit, marți seara, la DNA, fiind primit atât cu aplauze din partea susținătorilor, cât și cu scandări care îi cer demisia, venite din partea contestatarilor.
Dragnea ar fi fost chemat, potrivit unor surse judiciare, pentru a fi anunțat de procurori că i se pune sechestru pe avere în dosarul „Tel Drum”, informează Agerpres.

La sediul central al DNA a fost mobilizat un dispozitiv de jandarmi pentru a asigura ordinea, dat fiind că în fața instituției se află un grup format din câteva zeci de persoane care îl susțin pe Liviu Dragnea, dar și un alt grup de contestatari care scandează lozinci împotriva liderului PSD și a partidului pe care îl conduce.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus sechestru pe averea persoanelor urmărite penal din dosarul „Tel Drum”, între persoanele vizate de măsura anchetatorilor numărându-se şi Liviu Dragnea, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

„Noi încă mai credeam că putem deveni o ţară normală în care nu auzi din presă informaţii date pe surse pe canale nelegale. Am fost făcuţi ţapi ispăşitori la referendum, să ajungi să fii condamnat că s-au trimis sms-uri de la partid, am fost facut ţintă de câte ori PSD vrea sa facă ceva pentru România, cum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiţie şi de către cine? De către oameni care se ascund”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că va merge la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul. „O să merg ca să iau în primire sechestrul. Urmează probabil şi sechestru pe viaţă.(…) Sunt un om cu faţă, cu vorbe, cei care sunt împotriva mea se ascund, crucifică oameni. Am spus colegilor să facă abstracţie, să urmeze drumul cum am stabilit în campania electorală”.

Pe 13 noiembrie, DNA anunța că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârșite în dosarul „Tel Drum” în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA preciza că acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.