Procurorii au descins la Spitalul Clinic Sanador din București

0

Procurorii au descins la Spitalul Clinic Sanador din Capitală în cazul anchetei deschise după ce un copil a murit în urma unei operaţii. Anchetatorii au ridicat probe esenţiale în acest dosar, dar şi imagini de pe camerele de supraveghere, potrivit România TV. Miercuri, Ştefan Alexandru a fost înmormântat, iar părinţii lui spun că vor merge mai departe să îşi caute dreptatea.

„Sunt acte de urmărire penală care se efectuează în dosar. Procurorul şi din oficiu şi la solicitarea noastră, ieri am depus o cerere completă de probe, a dispus anumite măsuri, sunt ridicate mijloacele de probă care se află în custodia Sanador, începînd cu actele continuând cu înregistrările video. Este firesc să fie obţinute astfel de mijloace de probă pentru a se constata cum s-au desfăşurat evenimentele în ziua în care a fost internat micuţul Ştefan Alexandru, cât şi ulterior decesului acestuia, având ân vedere că avem suspiciunea că este posibil ca ulterior decesului să nu cumva să se fi intervenit fie prin ascunderea unor probe, fie prin mutarea unor aparate medicale de pe o secţie pe alta în vederea formulării unei apărări. Apărarea are suspiciuni clare cu privire la acreditarea Spitalului Sanador, de altfel pe site-ul acestora există o autorizaţie expirată din 2017, aceasta fiind valabilă din 2012 până în 2017, şi nu ştiu să se fi reînnoit această autorizaţie. Am solicitat informaţii şi la Comisia Naţională de Management a Calităţii Unităţilor Medicale dovada faptului că a fost sau nu acreditat în continuare spitalul. (…) Rămîâne ca procurorul să strângă toate aceste mijloace de probă şi dacă cumva avem dreptate, cu certitudine, spitalul, în calitate de parte resposabilă civilimente cum îl priveau unii la început, s-ar putea să devină inculpat. Mai mult, se va pune problema, dincolo de cazul acestui copil, a decontărilor serviciilor de sănătate nu pentru minorul Ştefan Alexandru, dar dacă întradevăr acest spital nu are acreditare, stau şi mă întreb cum au fost decontate servicii medicale. (…) Am făcut adrese către toate autorităţile. Spitalul este parte în proces, este obligat să pună la dispoziţie toate documentele Ministerului Public”, a declarat avocatul Mariana Ştefan.

Copilul de 1 an şi 10 luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul privat Sanador din Bucureşti, după ce fusese supus unei operaţii de coborâre de testicul în scrot. La câteva ore după intervenţie starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator. Din păcate, nu a putut fi resuscitat.

Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat. Tatăl copilului a depus plângere la Parchet.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.