Evadare șocantă a unui gimnast din Coreea de Nord

Share:

Autorităţile de la Seul au interceptat un cetățean nord-coreean care pretinde că a sărit peste un gard de trei metri pentru a fugi din țara sa şi a ajunge în Coreea de Sud. Bărbatul le-a ridicat suspiciuni sud-coreenilor, care i-au cerut să recreeze evadarea curajoasă.

Bărbatul care a reuşit această evadare spectaculoasă se pare că a fost avantajat de statura sa minionă și de calitățile sportive extraordinare și a sărit gardul de 3 metri fără să declanșeze senzorii cu care este dotat. Totuşi, potrivit unor informații vehiculate de presa sud-coreeană, bărbatul s-ar fi folosit și de o prăjină.

Bărbatul, care are aproximativ 30 de ani, a fost capturat și luat în custodie de către armata sud-coreeană pe 4 data de noiembrie, în timp ce trecea peste graniță în provincia Gangwon. El le-a spus atunci anchetatorilor că este gimnast.

Presa din sud spune că aproximativ 32.000 de persoane din Coreea de Nord au fugit în Coreea de Sud. Cifrele variază de la an la an, dar vârful a fost atins în 2009, când 2.900 de nord coreeni au trecut ilegal granița spre sud.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.