Ludovic Orban rămâne președintele Camerei Deputaților. Sesizarea AUR, respinsă de CCR!

0

Curtea Constituţională a României a discutat, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) privind Hotărârea Camerei Deputaţilor 71/2020 pentru alegerea preşedintelui acestui for.

„În şedinţa din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a examinat, în cadrul controlului constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.71/2020 pentru alegerea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiecţie formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă. Decizia este definitivă şi general obligatorie”, arată un comunicat de presă al CCR.

Noul Parlament a fost convocat în data de 21 decembrie. După depunerea jurământului de către deputaţi, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca şedinţa de plen să fie prelungită pentru alegerea preşedintelui Camerei.

Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentant al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis lucrările plenului şi a plecat de la tribună. După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala.

Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar preşedinte de şedinţă a fost un alt decan de vârstă – Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale – şi au fost aleşi preşedintele Camerei şi ceilalţi membri ai Biroului permanent.

În urma votului, preşedintele PNL Ludovic Orban a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor cu 179 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alfred Simonis, susținut de PSD, a obținut doar 110 voturi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.