Premierul Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Vaccinul împotriva COVID-19 va rămâne gratuit în această perioadă!

Premierul Florin Cîțu spune că vaccinul împotriva COVID-19 va rămâne gratuit în această perioadă și că nu există nicio discuție în Guvern pentru a schimba acest lucru. El l-a contrazis astfel pe președintele PNL, Ludovic Orban, care a spus luni că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă, urmând ca în viitor cetățenii să plătească pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2.

În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern, și va rămâne gratuit în următoarea perioadă”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, a adăugat el.

Pe de altă parte, întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-COVID, Orban a răspuns: „Într-un viitor oarecare”.

Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a mai spus Orban.
Cîțu a mai spus că vaccinul trebuie adus mai aproape de oameni.

Avem rezultate bune dacă ne uităm la zonele urbane, dar în zona rurală rezultatele nu sunt aşa de bune”, a spus premierul, care a cerut autorităţilor locale să se implicate astfel încât vaccinul împotriva COVID-19 să fie disponibil tuturor românilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.