Victor Ponta avertizează în privința efectelor devastatoare ale crizei energetice: „Se distruge ce nu s-a distrus până acum din economia României!”

Share:

Victor Ponta a vorbit, miercuri, în direct la România TV, despre efectele devastatoare ale crizei energetice din România. Fostul premier a avertizat că, din cauza facturilor uriaşe, vor fi distruse firmele româneşti.

Victor Ponta, preşedintele Pro România, consideră că actuala criză energetică este singura „cu adevărat gravă”, cu consecinţe pe termen lung.

„Cred că singura criză cu adevărat gravă şi care ne priveşte pe toţi este criza energetică pentru că se duce nu numai in salarii, pensii, în ce plătesc oamenii ca facturi. Se distruge ce nu s-a distrus până acum din economia României.

Ce se mai producea în România nu o să se mai producă. Ce mai sunt firme româneşti o să se vândă şi alea la cei din afară şi cu asta basta.

Nu o să ne atace nici Rusia şi nici altă ţară. Sigur, există o criză în Ucraina şi om vedea cum se va desfăşura”, a declarat Victor Ponta, la Romania TV.

„Acum auzim oră de oră că vine Putin şi aterizează aici la Popeşti Leordeni. Nu! Problema reală care nu a apărut acum, acum se acutizează, este problema preţurilor la energie.

Vine din faptul că în ultimii cinci ani am abandonat tot ce mai însemnau investiţii în independenţă energetică şi din faptul că din cauza preţurilor la energie, în afara faptului că oamenii vor îngheţa în case ca pe vremea lui Ceauşescu sau se vor uita la facturi şi atât, o să distrugem ce a mai rămas din economia din România”, a mai precizat Victor Ponta.

„Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! N-o să reuşesc să înţeleg la ce ne-a folosit anul 2021 când domnul Orban şi domnul Cîţu s-au bătut ca în filmele cu Stan şi Bran până au căzut amândoi şi a apărut domnul Ciucă.

Pe domnul Orban l-a dorit foarte tare domnul Iohannis. În 2019 ne-a zis că e extraordinar. În 2020 l-a dorit pe domnul Cîţu. Pe Cioloş nu l-a dorit tot Iohannis? De unde a apărut? Din spuma mării? 2021 – criza energetică, criza datoriilor, criza economică începuseră. Au început pe vremea lui Orban când era Cîţu ministru de Finanţe”, a mai precizat Victor Ponta.

„În ultimii şapte ani, domnul Iohannis a avut opt prim-miniştri. Dacă rămâne la opt, avem o şansă să ieşim din criză. Dacă ajunge la 15, nu ieşim şi o să ne fie mai rău.

Cred că Nicolae Ciucă merită să rămână prim-ministru dacă conduce Guvernul şi rezolvă problemele cu energia şi sănătatea. Şi merită să plece dacă nu le rezolvă pe astea. Altfel, poveştile astea am înţeles că au fost bune împotriva lui Ponta, dar chiar nu interesează pe nimeni (scandalul plagiatului lui Ciucă, n.red)”, a conchis Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.