George Simion, revoltat: „Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare!”

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat, vineri, sondajele de opinie apărute în spaţiul public, susţinând că acestea „dezinformează”, în loc să reflecte realitatea.

„Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare. Am văzut ieri un sondaj, am văzut multe sondaje care sunt dubioase, cel puţin false, dar sondajul comandat de USR, pe care l-am văzut ieri, depăşeşte absolut orice imaginaţie, conform celor de la USR şi Casei de sondare la care a apelat. USR-ul va obţine împreună cu aliaţii săi 35% la alegerile europarlamentare şi AUR doar 7%. Este de domeniul fantasticului, depăşeşte cu mult realitatea din teren. Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare”, a afirmat Simion la o conferinţă de presă.

El a adăugat că, în contextul în care PSD şi PNL au împreună peste 100.000 de candidaţi la aceste alegeri locale, trebuie implementată o reformă administrativă, în sensul reducerii numărului de primării şi de consilii locale şi judeţene.

„Vreau să vă anunţ că AUR are peste 33.000 de candidaţi înscrişi oficial în cursa pentru alegerile locale, pentru alegerile comasate. În comparaţie, PSD şi PNL au fiecare peste 52.000 de candidaţi, iar USR are peste 13.000 de candidaţi. Politica AUR, constantă din punct de vedere al reformei administrative, este de a cere reducerea numărului de primării, numărului de consilii locale şi judeţene. PSD şi PNL împreună, pentru consiliile locale şi judeţene şi pentru primării, au peste 100.000 de candidaţi la aceste alegeri locale. Trebuie implementată o reformă administrativă”, a susţinut liderul AUR.

El a adăugat că PNL şi PSD împreună cu UDMR au toţi preşedinţii în funcţie la consiliile judeţene şi peste 3.000 de primari în funcţii.

„Nu ne iluzionăm, înţelegem de ce s-au făcut aceste alegeri comasate şi mulţi dintre primarii actuali vor rămâne pe funcţii, având în vedere că alegerea edililor se face într-un singur tur. Asta nu e democraţie, dar totodată îi asigur pe membrii şi colegii noştri că vom obţine un scor cel puţin dublu faţă de scorul naţional pe care l-am avut în decembrie 2020. Trebuie implementată o reformă administrativă”, a susţinut liderul AUR.

Simion s-a referit, de asemenea, la „multe nereguli” care s-au întâmplat la nivel naţional în cele două săptămâni de campanie electorală.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.