Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj tranșant: “România are nevoie de soluții ferme. Criteriile de performanță, în cazul demnitarilor, obligatorii!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că România are nevoie de soluții ferme pentru reducerea efectelor crizei sanitare și econonomice, în cazul demnitarilor trebuind să fie, astfel, introduse criterii de performanță.

„Românii au nevoie de soluții. Demnitarii trebuie să răspundă pentru ceea ce nu fac și să existe criterii de performanță. Când eu am avut mandat de ministru, am făcut un raport amplu, la finele anului, cu toate realizările mele, 42 de acte legislative, și cum s-au implementat acestea. Este important însă și ce nu s-a făcut. Spre exemplu, stă și acum în Parlament o lege inițiată de mine, cu acordul Guvernului, care ar fi putut rezolva problema stațiunilor turistice de interes național”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că este inadmisibil ca inițiative legislative importante să stea „trei ani sau cinci ani de zile” în Parlament.

Deși problema este stabilirea unor criterii de performanță pentru fiecare minister, este foarte important ca și Parlamentul să lucreze mai rapid, a mai spus Maria Grapini.

În privința creșterii alarmanente a inflației și, implicit, a prețurilor, europarlamentarul umanist a reacționat:

„Pe mine nu mă interesează remarcile guvernanților potrivit cărora, și în statele din UE, există inflație. Mă interesează însă ca guvernanții să găsească soluții pentru a contracara efectele scumpirilor. Și, ca atare, mă adresez ministrului Finanțelor: umblați la politica fiscală care aduce, până la urmă, mai mulți bani la buget, dar scade și presiunea pe prețuri”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.